Shaklee & Catalyst Lover.. Happy Shopping Here..

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Harini sha nk berkongsi dgn anda semua mengenai siapa yang SESUAI/MEMERLUKAN ambil collagen . Dan kenapa #CollagenShaklee menjadi pilihan Pengguna‼
Image may contain: text Mereka yg mengalami masalah di bawah ini : - 💅🏻 kaum hawa yg ada masalah payudara / punggung kendur dan jatuh 💅🏻mempunyai masalah tulang, sakit sendi dan sakit belakang 💅🏻masalah rambut bercabang di hujung dan kering 💅🏻Ada garis halus di leher dan di tepi mata 💅🏻Kulit senang pecah ,kering dan kekuningan 💅🏻Kesan bengkak bawah mata / eye bag 💅🏻masalah tona kulit tak sekata, pigmentasi , jeragat dan kulit kering 💅🏻Kulit kurang anjal 💅🏻masalah kekaburan pada mata 💅🏻Bagi ibu yg sedang menyusukan anak juga sesuai ambil collagen 💝Apakah perbezaan Shaklee Collagen Powder berbanding dengan collagen lain yang berada di pasaran? 💥Paling utama pastinya Shaklee Collagen Powder terdiri daripada 100% ramuan semulajadi yang hebat, berkesan, halal, selamat digunakan, tiada perisa, tiada gula, tiada pewarna dan tiada pengawet. 💥Shaklee Collagen Powder dikatakan TERBAIK dan BERKESAN kerana ujian klinikal yang dijalankan ke atasnya membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut. 💥 diperbuat daripada sisik ikan merah yang sememangnya terkenal dengan khasiatnya. 🐟Kenapa sisik ikan merah ?? Tahukah anda⁉ Kolagen yang bermutu adalah kolagen yang dihasilkan daripada hidupan laut berbanding kolagen yang dihasilkan daripada tumbuh-tumbuhan. Namun pemilihan hidupan laut untuk menghasilkan kolagen perlu dipilih dengan teliti dan terbaik bagi mengelakkan pencemaran pada hidupan marin tersebut. Kandungan yang terbaik pada hidupan laut menyebabkan #Shaklee memilih ikan merah laut sebagai sumber utama penghasilan kolagen. Malah ikan merah laut juga mempunyai kadar penyerapan yang lebih tinggi berbanding hidupan laut lain. ⚠Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen yang terbaik. Sebanyak 4000mg kolagen diekstrak dari RSS (sisik ikan merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi. Terdapat 3 sebab utama kenapa kita memerlukan kolagen : 1. Badan manusia akan kehilangan kolagen pada kadar 1.5% setahun apabila usia menginjak ke angka 25 tahun. Jika dihitung apabila usia mencecah 50 tahun, hampir separuh dari kandungan kolagen dalam badan sudah tiada lagi. 2. Apabila mencecah usia 30 tahun pula, bukan sahaja badan manusia kehilangan kolagen, tetapi kadar badan manusia menghasilkan kolagen juga berkurangan 3. Masalah di atas akan menjadi lebih teruk selari dengan peningkatan usia. sebab apa? Kerana bahan toksik seperti radikal bebas, pengaruh perubahan hormon, stress, pencemaran, sinar UV dan cahaya matahari, pemakanan zaman sekarang yang kurang bernutrisi dan banyak lagi faktor lain akan menyebabkan saki baki kolagen yang ada menjadi rosak dan kurang berkualiti. Kulit akan menjadi semakin berkedut termasuk sendi yang berkarat, otot londeh dan kecut, organ dalaman seperti jantung dan hati sekamin bermasalah dan lemak.
Jadi, jika tanda-tanda penting seperti yang disebutkan di No 3 di atas terjadi pada diri anda, bermakna anda sangat memerlukan kolagen
Image may contain: 1 person, smiling
Kebaikan Collagen
Terdapat beberapa kebaikan collagen, antaranya 1. Kulit lebih anjal, licin dan berseri Dari segi kebaikan kepada kulit, memang tidak dinafikan collagen sangat popular. Namun bagaimana collagen membantu kebaikan kulit anda? Collagen membantu kulit anda mengekalkan keanjalan. Ini menghalang wajah anda dari kedutan untuk kelihatan lebih muda. Semakin umur kita bertambah, collagen juga cenderung untuk memecah dan ini mengurangkan keanjalan kulit, menyebabkan kedutan, pigmentasi dan kesan-kesan penuaan pula kelihatan. Apabila collagen rosak, ia akan mula menonjol pada kulit anda. Pendedahan kepada cahaya matahari boleh menambah kesan, menyebabkan garis-garis halus, kedut dan kendur. Untuk pengetahuan anda, suntikan collagen tidak akan menghalang kedutan berlaku, tetapi collagen tambahan dalam bentuk suplemen boleh membantu kulit anda bertahan untuk tempoh tertentu. Collagen juga boleh digunakan sebagai rawatan untuk parut, terutamanya yang disebabkan oleh jerawat. Semakin kita meningkat usia, collagen akan merosak, kulit boleh berparut dengan lebih mudah – ada yang mudah jadi parut yang dalam dan ketara. 2. Memperbaiki Sindrom Usus Bocor – Leaky Gut Sindrom usus bocor adalah satu keadaan di mana toksin dapat melalui saluran pencernaan anda. Collagen membantu memecahkan protein dan melegakan lapisan usus anda, penyembuhan dinding sel rosak dan penyebatian dengan penyembuhan asid amino. Manfaat pencernaan terbesar memakan collagen ialah ia membantu membentuk tisu penghubung dan dapat menyembuhkan lapisan perlindungan saluran gastrousus. Hari ini, kita tahu bahawa banyak penyakit sebenarnya boleh dikesan kembali kepada keradangan atau kerengsaan yang berpunca daripada usus yang tidak sihat. Dalam kesihatan usus yang teruk adalah termasuk contohnya perubahan dalam microbiome usus dan kebolehtelapan dalam lapisan usus – membolehkan zarah untuk masuk ke dalam aliran darah di mana mereka boleh memulakan lata radang (itu nama sindrom usus bocor). Kajian telah mendapati bahawa dalam paten dengan penyakit keradangan usus, kepekatan serum collagen adalah berkurangan. Oleh kerana asid amino dalam collagen membina tisu yang melapisi usus besar dan GI saluran, penambahan suplemen collagen boleh membantu gejala gastrousus merawat dan gangguan, termasuk sindrom usus bocor, IBS, refluks asid, penyakit Crohn dan kolitis ulser. Selain membantu menyembuhkan usus bocor, collagen juga membantu penyerapan air di dalam usus, menjaga sesuatu yang bergerak dengan lebih bebas daripada badan. 3. Meningkatkan metabolisme, kepadatan otot dan tenaga Rangsangan dalam collagen boleh membantu meningkatkan metabolisme anda dengan menambah jisim otot tanpa lemak untuk bingkai anda dan membantu dengan penukaran nutrien penting. Salah satu peranan yang paling penting glycine ialah membantu tisu otot menukarkan glukosa kepada tenaga yang memakan sel-sel otot. Mengekalkan jisim otot adalah penting kerana ia membantu menyokong postur, kesihatan tulang dan membakar lebih banyak kalori daripada lemak. Apabila memakan collagen, anda boleh mendapat manfaat juga dengan memakan vitamin C untuk memastikan badan anda boleh menukar collagen ke dalam protein boleh digunakan. Bukan itu sahaja glycine boleh membantu meningkatkan metabolisme anda. Kajian menunjukkan glycine juga mempunyai peranan penting dalam kedua-dua fungsi sistem saraf pencernaan dan pusat, yang memainkan peranan besar dalam mengekalkan kesihatan badan. Glycine seolah-olah membantu melambatkan kesan penuaan dengan meningkatkan penggunaan badan antioksidan dan juga digunakan dalam proses membina sel-sel sihat dari DNA dan RNA. Di samping itu, arginine meningkatkan keupayaan badan untuk membuat protein daripada asid amino yang lain, yang penting untuk membaiki tisu otot, penyembuhan luka, meningkatkan metabolisme, dan membantu dalam pertumbuhan dan pembangunan yang betul. Dan glutamin juga membantu mengekalkan tenaga yang mencukupi dengan memudahkan mensintesis banyak bahan kimia. Asid amino menyediakan “bahan api” kepada sel-sel kita, termasuk karbon dan nitrogen.

4. Menguatkan rambut, kuku dan gigi Collagen adalah blok utama bagi kuku, rambut dan gigi. Menambah collagen ke dalam regimen diet anda boleh membantu menjaga kuku anda kuat dan dapat menterbalikkan tanda-tanda keguguran rambut. Satu kajian yang diterbitkan dalam Journal of Investigative Dermatology mendapati bahawa terdapat satu “hubungan penting antara matriks extracellular (ECM) dan pertumbuhan semula folikel rambut, menunjukkan collagen yang boleh menjadi sasaran terapeutik berpotensi untuk mengurangkan keguguran rambut dan penyakit yang berkaitan dengan kulit yang lain. Collagen banyak membantu dalam pertumbuhan rambut dan pertumbuhan semula rambut. Ia mempunyai ciri-ciri antioksidan dan membantu menentang radikal bebas dalam badan. Radikal bebas dihasilkan secara semulajadi dalam badan hasil proses metabolik yang berbeza dalam badan. Selain itu, radikal bebas juga terhasil daripada serangan luar seperti pencemaran dan lain-lain. Radikal bebas ini bertanggungjawab untuk merosakkan folikel rambut, yang membawa kepada keguguran rambut. Tetapi mempunyai jumlah yang mencukupi collagen dalam batang rambut dapat menguatkan folikel rambut dan meningkatkan pertumbuhan rambut. Makan collagen untuk pertumbuhan rambut juga boleh meningkatkan jumlah keseluruhan rambut anda dengan meningkatkan diameter setiap rambut secara individu. 5. Tulang dan sendi yang lebih kuat, elakkan osteoporosis Selain tulang memerlukan kalsium, tulang juga perlukan collagen. Ini untuk memberikan manfaat kepada sendi dimana tulang turut memerlukan collagen supaya lebih kuat dan tidak mudah koyak. Tulang dan tisu terdiri daripada collagen dan kalsium. Bermula sekitar usia 30 tahun, tubuh akan kehilangan kepadatan tulang lebih cepat daripada penghasilan. Disebabkan oleh perubahan hormon dan faktor-faktor yang berkaitan dengan usia, tahap collagen yang dihasilkan juga berkurangan dengan usia juga. Osteoporosis berlaku apabila jisim tulang dan mineral hilang terlalu cepat atau diganti terlalu perlahan. Ini menyebabkan tulang rapuh atau lemah yang boleh menyebabkannya pecah dengan lebih mudah. Wanita amat berisiko untuk osteoporosis bermula pada tahun-tahun putus haid awal, kerana tahap estrogen berkurangan. Rawan pula diperbuat daripada kebanyakannya daripada collagen. Rawan bersifat lebih fleksibel dan kurang tumpat berbanding tulang sementara masih mengekalkan penampilan yang stabil. Rawan dijumpai di dalam hidung, telinga dan tekak dan pada sendi seluruh badan. Pada sendi, rawan menghalang tulang dari berlaga terhadap satu sama lain. Ini memudahkan pergerakan dan membantu dalam pembaikan. Collagen bukan sekadar membentuk tulang rawan. Dalam satu kajian yang disiarkan dalam PLoS One pada April 2013 mendapati collagen juga boleh membantu menyambung rawan secara semulajadi. Justeru dalam menjaga kesihatan tulang dan sendi, sangat penting untuk menambahkan pengambilan collagen dalam diet harian anda.

6. Collagen Menjaga Kesihatan Hati Jika anda sedang mencari cara untuk detox badan anda daripada bahan-bahan berbahaya, meningkatkan aliran darah dan menjaga hati anda dengan collagen adalah sangat membantu. Ini kerana glycine membantu mengurangkan kerosakan hati anda apabila ia menyerap bahan-bahan asing, toksin atau alkohol yang tidak boleh melaluinya. Salah satu cara yang paling mudah untuk membersihkan hati anda dengan segera adalah dengan sup tulang. Dengan collagen, ia membantu memperkemaskan gut anda, meningkatkan fungsi sistem imun. Kajian juga mendapati bahawa glycine boleh digunakan untuk membantu mengurangkan kerosakan hati yang disebabkan alkohol dan lain-lain bentuk kecederaan hati akut atau kronik. 7. Collagen Memperbaiki Kesihatan Kardiovaskular Asid amino proline membantu dinding arteri anda mengelakkan pembentukan lemak dalam aliran darah, mengecutkan lemak dalam arteri dan mengurangkan pengumpulan lemak. Proline diperlukan untuk pembaikan tisu dalam sendi dan arteri, tambahan lagi ia membantu mengawal tekanan darah. Proline adalah sebahagian daripada collagen yang ditemui dalam sendi, ia merupakan penampan badan kita daripada kesan getaran atau kejutan dan membantu kita berpegang kepada rawan apabila kita semakin tua. Ia juga dikaitkan dengan pencegahan arteriosklerosis (pengerasan arteri) kerana membantu arteri kita menjauhi pembentukan plak. Di samping itu, arginine membantu dengan pengeluaran nitrik oksida, yang membolehkan vasodilation lebih baik – yang bermaksud pelebaran arteri dan kedudukan sel-sel otot dan saluran darah yang membolehkan peredaran yang lebih baik. Disebabkan fungsi diatas, collagen yang anda ambil harus turut mengandungi manfaat kalsium.
Image may contain: 1 person

Penyimpanan Collagen di dalam badan Penyimpanan collagen dan penghasilan kulit adalah penting untuk kelihatan muda dan melambatkan proses penuaan. Semakin berusia, kedutan pada kulit kita akan semakin bertambah. Contohnya pada gambarajah di bawah: Pada umur 20an, collagen dalam badan adalah lebih banyak. Collagen memegang struktur kulit agar lebih tegang.
Pada umur 30an akan mula kekurangan collagen. Pada ketika ini menyebabkan tisu akan mula longgar dan mula nampak fine line.
Pada umur 40an, kulit akan nampak berusia dan akan ada pigmentation.
Pada umur 50an collagen akan sangat sedikit dan penuaan akan sangat ketara. Pada umur begini, pengambilan collagen masih boleh diambil untuk mengelakkan penurunan collagen yang sangat drastik.


✆ BERMINAT? UNTUK PERTANYAAN/ORDER, SILA INBOX/KOMEN Jika anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee Sila inbox utk keterangan lanjut NAMA :NURUL SHAIDAH BT MAIDIN (ID : 1075693) HP : 0122370408 (SMS/WHATSAPP only)

SET KESUBURAN SHAKLEE

Lately ni ramai yang bertanya tentang #SetKesuburan keluaran shaklee ..
Mereka kata banyak sangat feedback POSITIVE tentang set kesuburan shaklee ni ..
so , sha nak share kan serba sedikit tentang kebaikan Set Kesuburan Shaklee ni ..
Mengapa Mesti Pilih Set Kesuburan Shaklee?
No automatic alt text available.

BAGI LELAKI
Set kesuburan shaklee akan :
🌿 Meningkatkan nafsu seks dan membantu meningkatkan kebolehan seksual lelaki.
🌿 Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma.
🌿 Memanjangkan tempoh hayat sesuatu sperma.
🌿 Menghalang sperma dari rosak dan meningkatkan kemampuan pergerakan sperma.
🌿 Menambahkan hormon lelaki iaitu hormon testosterone.

BAGI WANITA
Set kesuburan shaklee akan :
🌷 Menstabilkan hormon wanita, kerana kestabilan hormon wanita amat penting untuk membolehkan seseorang wanita itu 'lekat'.
🌷 Meningkatkan keinginan seksual wanita.
🌷 Menambahbaik kualiti ovum atau "telur" wanita.
🌷 Menambahkan hormon kewanitaan iaitu hormon estrogen.

Ok, itu secara umumnya...
sekarang jom kita tengok pula bagaimana Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan kesuburan dan seterusnya dapat membantu kehamilan.
Set Kesuburan Shaklee mengandungi multivitamin yang lengkap yang dibuat berasaskan bahan semulajadi yang dijamin selamat dan halal. Menurut pakar, pengambilan multivitamin dapat meningkatkan tahap kesuburan.
Dr. Hamid Arshad, turut bersetuju dengan kajian ini melalui laman sosial Facebook miliknya.
Image may contain: text

Yang ni sha nak share kan apa kebaikan setiap supplement dlm membantu suami isteri menjadi lebih subur dan mudah mendapatkan zuriat ..
• Set Kesuburan Untuk Lelaki
🌱 CoQHealth Plus
.
CoQHealth Plus Shaklee adalah vitamin yang mengandungi Coenzyme Q10 (CoQ10). CoQ10 ni mengandungi Vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau yang sangat bermanfaat untuk kesihatan kita. Kajian telah menunjukkan bahawa CoQHealth Plus ini dapat meningkatkan tahap kesuburan lelaki seterusnya meningkatkan kemungkinan isteri untuk hamil.
🌱 Vitamin E
.
Vitamin E dapat membantu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kuantiti sperma lelaki. Ia juga dapat meningkatkan ransangan seks kepada suami. Suggestion cara pengambilan Vit E untuk Lelaki tidak digalakkan mengambil setiap hari. Sebaiknya diambil 2 hari sekali atau 3 kali seminggu.
🌱Zinc Complex
.
Zinc Complex mampu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kepekatan dan kekuatan sperma. Ini dapat memastikan mobiliti sperma dan kelansungan hidup sperma yang tinggi. Selain itu, ia meransang pembentukan hormon lelaki iaitu hormon testosteron.
• Set Kesuburan Untuk Wanita
🌻 GLA Complex
.
GLA berfungsi untuk menyeimbangkan hormon wanita yang diketahui berkait rapat dengan kitaran haid dan kesuburan wanita. Ia juga membantu para wanita dalam menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup lebih lama bagi proses persenyawaan iaitu sehingga ke lima hari. GLA juga boleh mengurangkan period pain atau senggugut dan juga mengecutkan cyst.
🌻 CoQHealth Plus
.
CoQHealth mengandungi koenzim CoQ10 yang dapat melancarkan proses pembebasan telur dari ovari. Ia juga dapat membantu wanita menghasilkan telur atau ovum yang matang dan berkualiti bagi memastikan proses persenyawaan menjadi lebih berjaya dan menghasilkan kehamilan.
🌻 Vita Lea
.
Vita Lea adalah multivitamin shaklee yang dapat membekalkan pelbagai vitamin di dalam badan seterusnya melengkapkan keperluan nutrisi badan yang tidak dapat kita perolehi daripada makanan harian kita. Keseimbangan nutrisi dalam badan akan menyebabkan sistem badan akan berfungsi dengan baik dan cekap yang juga memberi kesan dalam meningkatkan kesuburan.
🌻 B Complex
.
Secara dasarnya, B Complex sangat elok diambil oleh kedua-dua suami dan isteri kerana di samping menjana tenaga, ia juga mengandungi vitamin anti stress yang dapat mengurangkan stress pasangan suami isteri yang mungkin mengganggu hubungan intim pasangan.
bagi wanita pula, kandungan asid folik yang terdapat di dalam B Complex amat penting untuk mengelakkan risiko pembentukan tulang belakang dan bayi yang tidak sempurna.
🌻 Alfalfa
.
Alfalfa adalah sangat istimewa untuk wanita kerana merupakan "kacip fatimah" moden yang mampu memberi kesan kepada organ reproduktif wanita. Alfalfa juga boleh merawat penyakit-penyakit wanita seperti keputihan, kegatalan pada vagina dan sebagainya.
Alfafa juga sesuai di ambil oleh lelaki dan wanita sebagai cleaning toksin dlm badan bagi memudahkan penyerapan supplement yg diambil .
So , jangan tunggu lagi . For those yang dah lama sangat menunggu kehadiran cahaya mata .. highly recommend u alls untuk start consume set kesuburan shaklee ni ..
9/10 dari pengguna set kesuburan shaklee telah membuktikan keberkesanan shaklee dengan berjaya hamil .

Sekiranya berminat . Atau ingin dapatkan penerangan lanjut yang lebih details ..
Please . Contact sha terus .
FREE CONSULTANT untuk ualls ..
Image may contain: text

Image may contain: 1 person, smiling, text

No automatic alt text available.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Image may contain: text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.





✆ BERMINAT? UNTUK PERTANYAAN/ORDER, SILA INBOX/KOMEN Jika anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee Sila inbox utk keterangan lanjut NAMA :NURUL SHAIDAH BT MAIDIN (ID : 1075693) HP : 0122370408 (SMS/WHATSAPP only)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...