minyak kelapa dara berasal dari buah kelapa segar (bukan kering, seperti dalam kopra). Sebahagian besar minyak dipasarkan sebagai "dara" yang dihasilkan salah satu daripada tiga cara:
-Cepat pengeringan daging kelapa segar yang kemudiandigunakan untuk menekan keluar minyak.
-Basah-penggilingan (santan). Dengan kaedah ini minyak diekstrakdari daging kelapa segar tanpa pengeringan terlebih dahulu."Kelapa susu" diungkapkan pertama dengan menekan. -Minyak tersebut kemudian lebih lanjut dipisahkan dari air. Kaedah yang boleh digunakan untuk memisahkan minyak dari air termasuk mendidih, fermentasi, pendinginan, enzim dan centrifuge mekanik.
-Basah-penggilingan (mengusir mikro langsung). Dalam proses ini,minyak diekstrak dari daging kelapa segar setelah penyesuaian kadar air, maka menekan hasil daging kelapa dalam ekstraksi minyak langsung tidak-mengalir.
-Cepat pengeringan daging kelapa segar yang kemudiandigunakan untuk menekan keluar minyak.
-Basah-penggilingan (santan). Dengan kaedah ini minyak diekstrakdari daging kelapa segar tanpa pengeringan terlebih dahulu."Kelapa susu" diungkapkan pertama dengan menekan. -Minyak tersebut kemudian lebih lanjut dipisahkan dari air. Kaedah yang boleh digunakan untuk memisahkan minyak dari air termasuk mendidih, fermentasi, pendinginan, enzim dan centrifuge mekanik.
-Basah-penggilingan (mengusir mikro langsung). Dalam proses ini,minyak diekstrak dari daging kelapa segar setelah penyesuaian kadar air, maka menekan hasil daging kelapa dalam ekstraksi minyak langsung tidak-mengalir.
Minyak kelapa adalah lemak yang terdiri daripada 90% lemak tepu. Minyak mengandungi terutamanya trigliserida rantai menengah, dengan sekitar 92% asid lemak tepu, 6% asam lemak tak jenuh tunggal, dan 2% asid lemak tak tepu. Dari asam lemak tepu, minyak kelapa terutama asid laurik 44,6%, 16,8% asidmiristat asam palmitat 8,2% dan 8% asam kaprilat, walaupunterdiri dari tujuh asid lemak tepu yang berbeza secara total. hanya tak jenuh tunggal asid lemak adalah asid oleik sementara hanya asid lemak tak tepu adalah asid linoleat.
minyak kelapa dimurnikan meleleh pada 24-25 ° C (76 ° F) danmerokok pada 177 ° C (350 ° F), sedangkan minyak kelapa murnimempunyai titik asap yang lebih tinggi dari 232 ° C (450 ° F).
Catalyst Virgin Coconut Oil telah membantu mengubah kehidupan orang dan dapat mengubah anda juga. Hal ini digunakan oleh banyak orang dalam makanan seharian mereka untuk pengurusan kesihatan awam dan kecantikan dan rawatan yang lain. Berikan diri anda peluang untuk menikmati banyak manfaat minyak kelapa dara Catalyst.
minyak kelapa dimurnikan meleleh pada 24-25 ° C (76 ° F) danmerokok pada 177 ° C (350 ° F), sedangkan minyak kelapa murnimempunyai titik asap yang lebih tinggi dari 232 ° C (450 ° F).
Anda Memiliki SATU Alasan Baik Untuk Cuba minyak kelapa dara hari ini
Catalyst Virgin Coconut Oil telah membantu mengubah kehidupan orang dan dapat mengubah anda juga. Hal ini digunakan oleh banyak orang dalam makanan seharian mereka untuk pengurusan kesihatan awam dan kecantikan dan rawatan yang lain. Berikan diri anda peluang untuk menikmati banyak manfaat minyak kelapa dara Catalyst.
~Perlengkapan penting nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan yang baik
~Menyediakan sumber tenaga akan
~Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
~ Menyokong fungsi metabolisme yang sihat
~ Meningkatkan berat badan
~Meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrisi
~Membantu mengurangkan kolesterol jahat (LDL) & meningkatkankolesterol baik (HDL)
~Membantu kulit tetap lembut dan halus
~Membantu mencegah penuaan dini dan kerutan pada kulit
~Membantu melindungi daripada kanser kulit dan cacat yang lain
~Membantu mengekalkan fungsi tiroid sihat
~ Membantu mengawal diabetes; membantu mengatur gula darah
~Mengurangkan risiko penyakit aterosklerosis dan jantung
~Mengurangkan risiko kanser dan keadaan degeneratif lain
~Membantu mencegah osteoporosis
~Membantu mencegah jangkitan bakteria, virus, dan kulat(termasuk ragi)
~Menurunkan viral load pesakit AIDS
~Membantu hepatitis C, herpes pesakit
~Berfungsi sebagai antioksidan pelindung
Tweet
0 comments:
Post a Comment