Shaklee & Catalyst Lover.. Happy Shopping Here..

khasiat minyak kelapa daraMasalah Berat Badan dan Darah Tinggi


Bagaimana Minyak Kelapa Dara boleh membantu dlm mengurangkan masalah berat badan berlebihan, perut buncit. Emak saya juga bertanya adakah Minyak Kelapa Dara boleh membantu mengenai masalah darah tinggi.


Harap dpt beri penjelasan.

Wassalam....

Jawapan,

Walaikumsalam

Bagi mengurangkan berat badan, Pengambilan Minyak Kelapa Dara perlu diambil secara kosisten (masa tidak ditentukan sama ada selepas atau sebelum makan). Minyak Kelapa Dara dapat meningkatkan metabolisma dalam badan, semakin tinggi kandungan metabolisma akan dapat mengelakkan lebihan kalori yang tidak digunakan daripada disimpan sebagai lemak.

Disamping itu kurangkan makanan yang mengandungi kabohidrat & lemak haiwan yang tinggi. Minyak Kelapa Dara dapat membantu masalah darah tinggi kerana ia berperanan dalam meningkatkan metabolisma badan. Lazimnya penyakit darah tinggi berasosiasi dengan penyempitan arteri(salur darah).

Keadaan yang sempit ini menyebabkan kesukaran darah untuk mengalir melaluinya kerana rintangan yang wujud dan keadaan ini memerlukan tekanan yang lebih kuat. Keadaan ini memaksa jantung untuk mengepam darah dengan lebih kuat. Punca utama kepada masalah darah tinggi adalah obstruksi lemak pada salur darah.

Minyak Kelapa Dara boleh meningkatkan HDL (Lipoprotein Berketumpatan Tinggi). Ia merupakan protein pengangkut lemak yang baik kerana ia boleh menyingkirkan lemak daripada badan. Ekskresi lemak daripada badan dapat membantu melancarkan pengaliran darah dalam badan. Ini sekaligus dapat mengurangkan beban jantung mengepam darah ke seluruh badan.Penyakit Thyroid

Assalamualaikum,

Saya ingin bertanya jika Minyak Kelapa Dara boleh menghilang penyakit thyroid. Saya kemungkinan menghidap thyroid kata doktor. Getaran di jari kedua-dua tangan. kurang nafsu makan. Harap dapat bantu saya.

Esah Ali
Warga Singa

Waalaikumsalam,

Jawapan

Berdasarkan simptom yang saudari nyatakan, saya dapati yang saudari mungkin mengalamai masalah hyperthyroidism. Ia adalah keadaan di mana terdapat seksresi hormon tiroksin yang berlebihan dalam badan.

Minyak Kelapa Dara boleh membantu masalah saudara dengan menyeimbangkan kembali penghasilan hormone tiroksin dalam badan. Amalkan pengambilan Minyak Kelapa Dara. Selepas sebulan pengambilan Minyak Kelapa Dara, saya nasihatkan saudari untuk membuat pemeriksaan darah bagi melihat paras hormon T3 dan T4. Semoga berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan.Darah Tinggi


Bagaimanakah Minyak Kelapa Dara membantu menyembuhkan penyakit "High Blood" atau darah tinggi

Sekian,

Jawapan,

Waalaikumsalam,

Minyak Kelapa Dara dapat membantu masalah darah tinggi kerana ia berperanan dalam meningkatkan metabolisma badan. Lazimnya penyakit darah tinggi berasosiasi dengan penyempitan arteri (salur darah).

Keadaan yang sempit ini menyebabkan kesukaran darah untuk mengalir melaluinya kerana rintangan yang wujud dan keadaan ini memerlukan tekanan yang lebih kuat. Keadaan ini memaksa jantung untuk mengepam darah dengan lebih kuat. Punca utama kepada masalah darah tinggi adalah obstruksi lemak pada salur darah.

Minyak Kelapa Dara boleh meningkatkan HDL (Lipoprotein Berketumpatan Tinggi). Ia merupakan protein pengangkut lemak yang baik kerana ia boleh menyingkirkan lemak daripada badan. Ekskresi lemak daripada badan dapat membantu melancarkan pengaliran darah dalam badan. Ini sekaligus dapat mengurangkan beban jantung mengepam darah ke seluruh badan.

Terima KasihKencing Manis


Boleh tak jelaskan bagaimana Minyak Kelapa Dara bertindak mengurangkan tahap kencing manis. 


Jawapan,

Minyak Kelapa Dara boleh mengurangkan paras gula dalam darah. Ia boleh membantu dengan menyingkirkan gula berlebihan. Ini kerana ia boleh meningkatkan kadar metabolisma badan. Peningkatan kadar metabolisma samalah dengan aktiviti senaman yang dilakukan.

Tetapi pengguna hendaklah mengamalkannya secara konsisten. Walau bagaimanapun kesan Minyak Kelapa Dara juga bergantung kepada tahap kesihatan seseorang. Ada individu yang menunjukkan kesan cepat, ada juga individu yang mengambil masa yang agak lama untuk menunjukkan kesan.

  

credit : google =)

✆ BERMINAT? UNTUK PERTANYAAN/ORDER, SILA INBOX/KOMEN Jika anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee Sila inbox utk keterangan lanjut NAMA :NURUL SHAIDAH BT MAIDIN (ID : 1075693) HP : 0122370408 (SMS/WHATSAPP only)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...